fredag 8 januari 2010

det har blivit värre sen sist jag var på sjukan..
käken på den vänstra sidan början bli inflammerad, så jag kan knappt öppna munnen längre.
halsmandeln har svullnat ännu mer och det här känns bara skit skit skit..
jag ska vänta i någon timma till, sen kommer mamma och så åker vi in igen.
förhoppningsvis blir jag inlagd så dom kan övervaka det här.. det är helt sjukt.
har aldrig sett något liknande..

bläää

torsdag 7 januari 2010

idag skulle jag egentligen börjat jobba. inte på det nya jobbet, utan på det gamla.
ska jobba där nästa vecka också och den 18:e börjar jag på det nya.

men jag är jättesjuk. har aldrig varit såhär dålig förut..
det började med att jag åkte till närakuten i farsta i söndags och fick diagnosen halsfluss.
läkaren sa att penicillinet jag fick kunde göra det värre dom tre första dagarna, febern kunde bli värre osv.
på tisdagen var det minst sagt värre. den vänstra halsmandeln, som är värst, hade växt extremt och jag hade sån hög feber att jag bara grät helt okontrollerat. så jag fick komma in till närakuten igen på tisdag eftermiddag och då sa läkaren 'oj, det har blivit en halsböld. då måste du åka till öron-näsa-hals på karolinska i solna och sticka hål på bölden' och jag bara brast ut i gråt. det gjorde så Extremt ont, jag ville bara få det gjort på direkten!
jag fick iallafall sjuktransport efter 40 min till karolinska. fick vänta i två timmar tills jag inte längre kunde sitta i väntrummet, så fredrik fick säga till att jag behövde lägga mig ned. skönt. då fick jag ligga på en brits, och allt kändes bättre. tillslut blev det min tur och dom skulle försöka sticka hål på helvetesbölden. fyra gånger försökte dom och det här var det värsta jag någonsin upplevt. smärtan sket jag i, men att dom stack en lång jävla nål i min halsmandel så kräkreflexerna sattes igång gång på gång.. fyfan.
men nehepp, ingen böld sa dom.. det kan vara så att det bara är en rejäl halsfluss, men vi ger dig nytt penicillin och en tid imorgon igen om det inte blivit bättre då.
onsdagmorgon mådde jag EXTREMT illa. all denna jävla citodon som jag måste ta för att genomlida dagarna och för att få minsta gnutta sömn. man mår ju bara illa på dom när man inte får i sig någon mat..
fick kräla upp, sittandes hasandes fram på golvet. knyta skorna tog mig 10 min. tillslut kom mamma och pappa med bilen och jag trodde jag skulle spy hela vägen. jag kunde inte hålla tillbaka tårarna och till och med mamma började gråta.
när vi kom fram var det samma visa, kunde inte sitta upp, mådde så illa och var så yrslig. mamma bad om en brits åt mig och det fick vi. dock fick vi vänta längre än dagen innan när vi inte ens hade en tid!
mamma och pappa satt bredvid mig hela tiden <3 jag fick ännu mer citodon och mådde ändå inte bättre, så tillslut gav dom mig dropp och jag kände verkligen i kroppen att jag blev piggare.
efter mycket om och men var det min tur och dom sa 'nu kanske halsmandeln har mognat som vi brukar säga, så vi ska göra samma sak som igår' och fyfan vad äckligt det lät. men mycket riktigt var det bara att gapa. den här gången stack hon mig många fler gånger, men förgäves. mamma höll nästan på att svimma fastän hon satt bakom mig och inte såg någonting. jag hummade på 'var nöjd med, allt som livet ger och allting som du kring dig ser. glöm bort bekymmer sorger och besvär'. men nepp, ingen böld.
efter droppet droppat klart fick jag åka hem, jag skulle fortsätta ta mitt penicillin och smärtstillande. får jag svårt att andas (eftersom halsmandeln tar upp mer en halva halsen nu) eller om jag inte kan svälja medicinen, ska jag komma in igen. men idag har det varit som innan. varken sämre eller bättre. känns som jag aldrig kommer bli frisk bara :( dock har det blivit värre att kunna äta. får halsbränna och uppstötningar så fort jag sväljer någonting. så idag har jag fått i mig ett halvt glas nyponsoppa, två skedar champinjonsoppa och två munnar yoghurt. bläääää. är så jääävla hungrig.
om texten verkar luddig, är det för att jag är luddig. men skrev gjorde jag!
tänk på mig :(